Uzyskaj dostęp do tej i ponad 250000 książek od 14,99 zł miesięcznie
O czym myślimy, gdy myślimy o jedzeniu? Zapraszamy do wydania specjalnego „Wokół Jedzenia”. Znajdziecie w nim między innymi tekst Głodni, w którym dziennikarka Aga Kozak przypomina nam, czym się zajadaliśmy i zajadamy od momentu zmiany ustrojowej, oraz zastanawia się, czemu nagle znaleźliśmy się w martwym kulinarnym punkcie. Ewa Pluta sprawdza, jak smakują posiłki, gdy się je spożywa w towarzystwie nieznajomych, a Julia Nowińska-Lachowicz, zamiast rozpisywać się o restauratorach wspierających ruch farm-to-table, odwiedza Rupę Maryę, aktywistkę działajacą na rzecz regeneracji ziemi i lekarkę, która uznała, że tylko postawienie na rolnictwo regeneratywne i oddawanie plonów ziemi potrzebującym jest prawdziwie rewolucyjnym działaniem. O tym, co jeść i jak jeść, opowiada, specjalnie dla „Pisma”, autor przełomowych książek o jedzeniu, Michael Pollan.
Spis treści. Wydanie specjalne: Wokół Jedzenia. Lato 2025
Katarzyna Kazimierowska – Najedzeni
Barbara Sadurska – Imię psa
Aga Kozak – Głodni
Dhruv Khullar – Zabójcze jedzenie z fabryki (przeł. Katarzyna Mojkowska)
Julia Nowińska-Lachowicz – Zapalona
Ewa Pluta – Zjedzmy razem obiad
Katarzyna Kazimierowska – Co jutro na śniadanie?
Paweł Bravo – Zagubieni w supermarkecie
Aga Zano – najlepszy człowiek na świecie
Audiobooka posłuchasz w abonamencie „ebooki+audiobooki bez limitu” w aplikacjach Legimi na: