Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Budzyńska Anna, Matras-Bolibok Anna - książka

Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego książka papierowa

Budzyńska Anna, Matras-Bolibok Anna

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.

Liczba stron: 162

ISBN: 9788322793169

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.