Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.
Liczba stron: 534
Rok wydania: 2003
Format (wymiary): 17.0x24.0cm
ISBN: 9788320434958
Wydanie: 4