Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
19,10 zł
od 9,60 zł w Klubie Mola Książkowego
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
Noni, cudowna roślina lecznicza
Noni (morinda citrifolia, Morwa indyjska) to wiecznie zielone drzewo, które rośnie dziko na terenach Australii, w niektórych tropikalnych regionach Afryki i Ameryki Południowej, na Wyspach Karaibskich, w Chinach, Malezji, Indiach i Filipinach. O każdej porze roku na jej gałęziach znaleźć można zarówno niedojrzałe, półdojrzałe, jak i całkiem dojrzałe owoce, które mogą być zbierane nawet 14 razy w roku! Niedojrzałe owoce są zielone, by w końcowej fazie nabrać zielonożółtego koloru. Są wtedy miękkie i mają charakterystyczny zapach sera. Niedojrzałe lub półdojrzałe owoce można jeść na wiele sposobów np. surowe, wysuszone lub ugotowane. W pełni dojrzałe charakteryzują się specyficznym zapachem i gorzkim smakiem. Jednak właśnie wtedy zawierają najwięcej składników witalnych, wśród których na pierwszym miejscu jest prokseronina. W Europie dostępny jest wyłącznie sok z owoców noni.
Właściwości noni, czyli na co pomaga
Lecznicze właściwości noni zostały udowodnione i poparte wieloma badaniami naukowymi, które przytacza Autor publikacji. Pierwsze z nich, prowadzone w latach 90-tych XX wieku, dowiodły pozytywny wpływ noni na leczenie takich schorzeń jak cukrzyca oraz rak. Kolejne potwierdziły silne przeciwbólowe działanie (wykazuje ponad 70% intensywności działania przeciwbólowego silnego analgetikum – siarczanu morfiny).
Liczba stron: 168
Rok wydania: 2013
Format (wymiary): 12.0x16.5cm
ISBN: 9788373774728
Wydanie: 7