Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
59,90 zł
od 30,00 zł w Klubie Mola Książkowego
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
Nieoficjalny środek płatniczy, wyraz buntu przeciw władzy, owoc rzemieślniczej pasji, źródło utrzymania, regionalny rarytas, mętny znieczulacz… To wszystko – a także dużo, dużo więcej – można powiedzieć o bimbrze, niezbywalnym elemencie społecznego pejzażu, który od wieków, jako towar równie mocno zakazany, co pożądany, skapuje do butelek, garnców i beczułek w kuchniach, piwnicach, chatkach i leśnych ostępach. Najnowsza książka Andrzeja Fiedoruka, znawcy historii kulinariów, smakosza, rodowitego Podlasianina, zaprasza nas w podróż po świecie drożdży, cukru, enzymów, zacierów, nalewów, rurek i miednic. Oprócz historii pędzenia samogonu czeka tu na nas ogrom szczegółowych porad i rozmaitych receptur, a także opowieści bimbrownika, który przemierza podlaską puszczę w poszukiwaniu jej smakowitego ducha. Warto do niego dołączyć!
Liczba stron: 160
Rok wydania: 2025
Format (wymiary): 16.5x23.5cm
ISBN: 9788377298084
Wydanie: 1