Sery, masło, jogurt, kefir - Hanreich Lotte, Zeltner Edith - książka

Sery, masło, jogurt, kefir książka papierowa

Hanreich Lotte, Zeltner Edith

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów.

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.

Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:

• twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
• bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
• ser monastyrski i ser piwny
• sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort
• sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
• śmietanę i masło
• zsiadłe mleko, jogurt i kefir

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów

Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.

Liczba stron: 176

Rok wydania: 2013

Tłumacz: Floriańczyk Barbara

Format (wymiary): 15.2x21.5cm

ISBN: 9788370737634

Wydanie: 1

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.