Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna - książka

Ogólna technologia żywności książka papierowa

Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Książka zawiera :

- charakterystykę głównych źródeł żywności
- surowców przemysłu spożywczego
- produktów spożywczych i ich jakości
- operacje mechaniczne i termiczne
- operacje typu dyfuzyjnego
- procesy i operacje fizykochemiczne
- procesy chemiczne
- procesy biotechnologiczne
- chłodzenie i zamrażanie
- ogrzewanie
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych
- zakwaszanie
- funkcjonalne dodatki do produktów
- mycie i dezynfekcja urządzeń
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności
- gospodarowanie energią i wodą
- ochrona środowiska

Liczba stron: 588

Rok wydania: 2004

Format (wymiary): 16.5x23.6cm

ISBN: 9788320436105

Wydanie: 8

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.