Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska - Gutmayer Wilhelm, Stickler Hans, Lenger Heinz, Kalinka Walter - książka

Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska książka papierowa

Gutmayer Wilhelm, Stickler Hans, Lenger Heinz, Kalinka Walter

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy

60,00 zł

  • Wydawca: Rea
  • Kategoria: Edukacja
  • Język: polski
  • Rok wydania: 2014
Opis

Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.
Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.

Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o:
• krojeniu i filetowaniu,
• flambirowaniu,
• marynowaniu,
• specjalnym nakrywaniu stołu,
• podawaniu serów,
• przygotowywaniu i podawaniu kawy.

Liczba stron: 248

Tłumacz: Grajkowska-Soroka Anna

Format (wymiary): 21.0x27.5cm

ISBN: 9788375445961