Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Lewicki Piotr - książka

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego książka papierowa

Lewicki Piotr

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
  • Wydawca: WNT
  • Język: polski
Opis

Specyfika przemysłu spożywczego wymaga stosowania zarówno uniwersalnych, jak i specjalistycznych procesów jednostkowych. W tym właśnie podręczniku zwięźle i przejrzyście omówiono wszystkie podstawowe procesy stosowane w branży oraz urządzenia i aparaty używane do przetwarzania i utrwalania żywności. Opisane aparaty i maszyny, wytwarzane przez renomowane firmy światowe, stanowią wyposażenie nowoczesnych zakładów przemysłu spożywczego. Połączenie podstaw teoretycznych i opisu matematycznego procesów z danymi na temat najnowszych rozwiązań dotyczących technicznej realizacji przedsięwzięcia czyni, iż książka jest pozycją unikatową. Tak pełnych informacji nie ma w innych polskich opracowaniach. Prosty język wykładu i jednoznaczny opis matematyczny sprawiają, że z książki mogą korzystać zarówno studenci specjalizujący się w technologii żywności i budowie aparatury, jak i uczniowie starszych klas techników chemicznych i szkól gastronomicznych.

Liczba stron: 468

Rok wydania: 2006

Format (wymiary): 16.4x23.8cm

ISBN: 8320432278

Wydanie: 4

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.