Hotelarstwo Tom 4 Usługi żywieniowe w hotelarstwie Podręcznik - Duda Joanna, Krzywda Sebastian - książka

Hotelarstwo Tom 4 Usługi żywieniowe w hotelarstwie Podręcznik książka papierowa

Duda Joanna, Krzywda Sebastian

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


  • Wydawca: WSiP
  • Kategoria: Edukacja
  • Język: polski
  • Rok wydania: 2014
Opis

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.

Liczba stron: 128

Format (wymiary): 16.5x23.5cm

ISBN: 9788302147043

Wydanie: 1