Wydawca: Inpingo Kategoria: Styl życia Język: polski Rok wydania: 2012

Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż ebook

Grzegorz Ostrowski

(0)

Ebooka przeczytasz na:

e-czytniku EPUB
tablecie EPUB
smartfonie EPUB
komputerze EPUB
Czytaj w chmurze®
w aplikacjach Legimi.
Dlaczego warto?
Czytaj i słuchaj w chmurze®
w aplikacjach Legimi.
Dlaczego warto?
Zabezpieczenie: watermark Przeczytaj fragment ebooka

Opis ebooka Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - Grzegorz Ostrowski

Nitki, wstążki, kokardki, świderki… Rodzajów makaronu są setki. I cały czas trwają dyskusje na temat, skąd ten uniwersalny produkt pochodzi. Chińczycy twierdzą, że makaron to ich wynalazek, a przepis we Włoszech znalazł się za sprawą podróżnika Marco Polo. Włosi temu nie dają wiary i twardo obstają przy wersji, iż to oni wymyślili makaron. Niektórzy zaś historycy twierdzą, że ciasto makaronowe było już znane w starożytnym Rzymie. Jaka jest prawda? Prawda jest taka, że makaron to chyba najbardziej uniwersalny produkt w kuchni. Można z niego wyczarować wspaniałe dania w kilkanaście minut.

Z jakim sosem podawać różne rodzaje makaronu? Tylko z najbardziej smakowitym! Choć nie ma sztywnych reguł, przyjęło się, że długi i cienki makaron najlepiej pasuje do sosów na bazie oliwy oraz owoców morza

Opinie o ebooku Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - Grzegorz Ostrowski

Fragment ebooka Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - Grzegorz Ostrowski

Sekrety kuchni znakomitej

Makarony i ryż

Grzegorz Ostrowski

www.mniammniam.pl

Warszawa 2012

na smuteczkina chandrę,na to że liście opadająwirują, w locie żółkną i brązowiejąna zamęt wtorkowyna zamęt środowy, czwartkowyi piątkowy (oj, nie, w piątek nie ma go;-)na melancholię, że padana słońce jak pomarańcza nad głowami niskie(i drzewami i blokami i domami)na tych oszalałych, co się spieszą nawet wtedy,kiedy się nie spieszą (no niech się wreszcie opamiętają, niech!)na dzień krótszyna rozsypanena to, co nie posprzątanena rozgardiaszna humor złyna oczy podkrążonena wszystko, co nie „to”powiedz: a kysz!coś dobrego zróbod razu lepiej jest!(a gdyby tak jeszcze pod ciepły pled?) ;-)uśmiechnij się szerokoza chwilę będzie bardzo słodko!tu jest pełno dobrego smakusekretów mocodwróć kartkęi poznaj jeprzecież gotowanie to sprawa wyobraźni(i kilku sekretów)

 

www.mniammniam.pl

Makarony i ryż

www.mniammniam.pl

Makarony i ryż — wprowadzenie

Risotto

Penne z sosem śmietanowo-serowym…

Nasi goreng

Spaghetti z sosem pomidorowym

Spaghetti z krewetkami

Tagliatelle w sosie śmietanowym

Tagliatelle z szynką i zielonym groszkiem

Spaghetti z oliwkami…

Lazania pomidorowo-serowa

Makaron ryżowy z grzybami mun

Paella z owocami morza…