RODO dla kadrowych i HR - Małgorzata Mędrala - książka

RODO dla kadrowych i HR książka papierowa

Małgorzata Mędrala

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


Opis

Publikacja zawiera szczegółowy opis procedury wdrożenia w kadrach i działach HR nowych zasad ochrony danych osobowych wynikających z unijnego rozporządzenia RODO oraz najnowszych polskich przepisów o ochronie danych osobowych, które zaczną obowiązywać 25 maja 2018 r. Jej użyteczność gwarantuje doświadczenie Autorki w zakresie stosowania w praktyce przepisów o ochronie danych osobowych. Najtrudniejsze zagadnienia związane z wdrożeniem RODO są przedstawione na praktycznych przykładach. Dodatkową wartością publikacji są odpowiedzi na praktyczne pytania dotyczące stosowania RODO u pracodawców.

Do publikacji dodawany jest pendrive z 28 aktywnymi drukami i wzorami zawartymi w książce.

Są to min:
1.Ewidencja osób upoważnionych do przetwarzania danych osobowych
2.Ogólna klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych
3.Wzór projektu zapisów regulaminu pracy w zakresie monitoringu wizyjnego po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych
4.Wzór zapisu regulaminu pracy w zakresie stosowanych form kontroli pracowników
5.Wzór zgody na przetwarzanie danych biometrycznych pracownika po wejściu w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych
6.Klauzula informacyjna przy formularzu rekrutacyjnym na stronie internetowej pracodawcy
7.Wzór zgody kandydata do pracy na przetwarzanie danych poza prowadzonym procesem rekrutacji
8.Zawiadomienie o zastosowaniu kary porządkowej
9.Skierowania na badania lekarskie
10.Wzór wniosku byłego pracownika o usunięcie zdjęcia ze strony firmowej i jego danych osobowych

Zalety publikacji:

Zaletą publikacji są liczne wzory dokumentów dotyczące wdrożenia RODO w kadrach i działach HR. Można je w łatwy sposób wykorzystać w swojej działalności, ponieważ ich wersja elektroniczna zapisana na pendrive jest dołączona do książki.

Liczba stron: 148

Format (wymiary): 16.5x23.5cm

ISBN: 9788381372596