Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Z uwagi na problemy techniczne po stronie dystrybutora, niemożliwe jest zamawianie obecnie książek papierowych. Za utrudnienia przepraszamy.
Prawdziwa Kuchnia Polska Hanny Szymanderskiej to dzieło wyjątkowe, zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat dawnej i współczesnej kuchni polskiej: „ofi cjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. Napisana barwnym, niezwykle obrazowym językiem wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania
Na książkę składa się unikalny zbiór około 2500 wypróbowanych, przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni. W 19 rozdziałach tematycznych znajdują się między innymi przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta nalewki, przetwory. Oprócz znanych receptur
na polski rosół czy kotlety schabowe, Autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach, jak: potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach. Zaś prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom, grzybom i dziczyźnie. Każdy z rozdziałów jest poprzedzony wstępem zawierającym niezbędne informacje z omawianej dziedziny.
Liczba stron: 880
Rok wydania: 2016
Format (wymiary): 27.0x21.0cm
ISBN: 9788379932245