Kuchnia kokosowa. Kompletna książka kucharska. 200 wegańskich przepisów na dania bez glutenu, zbóż i orzechów, z mąką kokosową, olejem i cukrem kokosowym - Camilla Saulsbury - ebook
lub
Opis

Książka, którą każdy alergik powinien mieć na swojej półce!

Niezależnie od tego, czy jesteś alergikiem czy po prostu szukasz nowych kulinarnych inspiracji, rozpocznij przygodę z kokosową kuchnią, pełną pysznych dań, które rozpłyną się w twoich ustach, zaspokoją największy głód, odżywią ciało, dodadzą energii i zawładną podniebieniami twoich gości.

Właściwości zdrowotne i unikalny smak sprawiły, że skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Doceniana jest zarówno jego pomoc w zrzucaniu zbędnych kilogramów, ale też fakt, że ten egzotyczny orzech niezwykle rzadko uczula, a olej, cukier i mąka kokosowa są smacznymi zastępnikami produktów glutenowych, nabiału czy orzechów.

W książce znajdziesz przepisy na:

- Dania, których przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut, dzięki czemu szybko przygotujesz pożywny obiad dla całej rodziny;

- Pełne smaku i aromatu posiłki, dzięki którym każdy alergik będzie mógł cieszyć się rozkosznie pysznym jedzeniem;

- Dania, które mogą spożywać osoby chorujące na celiakię, uczulone na gluten, nabiał i orzechy, weganie i wegetarianie;

- Przepyszne bezglutenowe potrawy, które nie smakują jak styropian;

- Pieczone pączki z wanilią i kokosem, Fioletowy koktajl mocy, Tabbouleh z winogronami, miętą i kalafiorem, Perska zupa kokosowa z łuskanym grochem, ciecierzycą i ziołami oraz wiele innych obłędnie pysznych dań z kokosa.

Rozsmakuj się w zdrowych, kokosowych daniach!

Camilla V. Saulsbury jest autorką książek kucharskich, przepisów kulinarnych i instruktorką gotowania. Prowadzi również bloga poświęconego zdrowej kuchni: powerhungry.com. Współpracuje z The Food Network, Today, Good Morning America i Katie oraz „The New York Times”. Jest także trenerką fitness

Ebooka przeczytasz w aplikacjach Legimi lub dowolnej aplikacji obsługującej format:

EPUB
MOBI

Liczba stron: 0