Kuchnia jak u mamy. - Smolińska, Jadwiga - książka

Kuchnia jak u mamy. książka papierowa

Smolińska, Jadwiga

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Po raz drugi do swojej kuchni, pełnej smaków i aromatów, zaprasza miłośników gotowania Jadwiga Smolińska – mieszkanka podbydgoskiego Koronowa, dla której najbliższa sercu jest kulinarna strona życia.

A że, jak mawia stare przysłowie, do serca najprostsza droga wiedzie właśnie przez żołądek, od 2009 roku przepisy pani Jadzi zawojowały już rzesze Czytelników. Nie poszły w las nauki ukochanej Mamy, Bronisławy, która zawsze powtarzała, że kuchnia to najważniejsze miejsce w domu, a jedzenie musi być podane czysto, ładnie i smacznie.

Kuchnia jak u mamy. Domowe smaki Jadzi
to blisko 300 sprawdzonych przepisów pogrupowanych w 12 kategorii:

Przystawki, Zupy, Dania mięsne, Ryby, Dania z patelni, Dania z mąką, Dania dietetyczne, Zapiekanki, Dodatki (sałatki, surówki, grzyby, sosy), Wypieki, Desery, koktajle, Napoje, Przetwory

Przepis, którego szukacie, bardzo łatwo znajdziecie dzięki obszernemu spisowi treści i indeksowi potraw.

Jadwiga Smolińska najwyżej ceni typowo domową, tradycyjną kuchnię, ale ma także wybitny talent do eksperymentowania – łączenia produktów, wypróbowywania niespotykanych smaków, tworzenia na tej bazie własnych przepisów. Wiele z jej najnowszych przepisów powstało w oparciu o nowe, mało używane i mniej znane produkty. Są wśród nich na przykład kiszone śledzie, czy też mięso z hodowanych na naturalnych produktach świń rasy puławskiej, których smak przypomina ten zapamiętany z dzieciństwa.

- Pragnę swoimi przepisami dać przykład innym, co można zrobić z naszych rodzimych składników – zachęca Jadwiga Smolińska. – Tak naprawdę niewielu rzeczy trzeba szukać po innych kuchniach. Nasze organizmy są przyzwyczajone do tradycyjnego polskiego jedzenia, a przecież można z tych produktów tworzyć nawet wykwintne potrawy.

Liczba stron: 264

Format (wymiary): 17.0x24.0cm

ISBN: 9788363537456

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.